30/8-11

Regn, regn, regn. Åska, regn och åska igen. 
Det var ju inte dethär värdret jag menade när jag och Emma satt och pratade om att vi ville ha höst nu. Eller ja, Emma ville ha höst när hon återväder från Turkiet och jag var villig att hålla med. Vi satt där på Stålboms med varsin macka och smoothie, såg framför oss en fin höstdag med fina färger på träden, solen som lyste så alla färger syntes ännu bättre. Kanske skulle vi gå en runda runt ätran i våra höstjackor och halsdukar och bara njuta av livet, eller så satte vi oss ner för lite picknick.
Man kan faktiskt ha picknick även på hösten!
Nu kan man inte ens gå utanför dörren utan att se ut som en dränkt katt. 
Men det fina vädret kommer väl också tids nog. Kan ju hoppas att regnet har tagit slut då, så får man massa fina höstdagar. 

Idag har Tobbes morfar varit här och fixat lite i köket, inte riktigt klart än men i morgon blir det kanske det. Vi får se!
Och nu lagar vi lite pizza, börjar bli väldigt hungrig nu måste jag säga. Tar längre tid med pizza än man tänker sig. 

Men nu piper klockan på ugnen och Tobbe skriker "maten är fääärdig, maaateeeen är fääärdig!! Jag bööörjar nuuu!" 
Så gissar väl på att det är bäst att stänga ner och äta lite, innan han äter upp allt helt själv.

Hörs!


Favorit i repris..

26/8-11

Hemma efter jobbet nu. 
Vart rätt mycket folk idag men usch vad tiden har gått långsamt ändå. Förstår inte varför det är så ibland. Har legat en timma före i tankarna hela tiden. Så vid 8 började jag med saker jag brukar göra 9 och lite innan 9 var jag beredd på att stänga. Sen märkte jag att det visst var en timma kvar innan jag fick stänga och den sista timman var inte jättesnabb, som tur var hade jag inte hunnit packa bort alla tidningar och korvar osv. Så ingen märkte något, tur! ;)
Sen har det varit jobbigt väder med, så varannan kund kom in och hade ont i huvudet och självklart smittade det av sig på mig, jag som typ aldrig har ont i huvudet fick känna på det där med sprängande huvudvärk. Gick som tur var bort på vägen hem, så nu slipper jag lida av den när jag ska sova. Skönt det!

Börjar 8 i morgon så får nog bli till att bädda ner mig i sängen snart. Men så trist att bara komma hem och lägga sig på direkten, vill ju sitta vaken en liten stund iaf. Men Tobbe är ändå inte hemma, så spelar egentligen inte så stor roll idag. Men ändå. 

Är på "depp och se mig" humör, det är i såna här lägen man inte ska vara ensam för då känns allt bara ännu mer.
Det är som att man inte har lust för någonting. Att sova känns tråkigt och jobbigt men att vara vaken känns ännu mer jobbigt och finns inget att göra vilket gör det jättetråkigt det med.
Sen att gå ut känns meningslöst medan att sitta inne känns också meningslöst. Att duscha känns jobbigt och att inte duscha känns otrevligt. 
Och att äta känns onyttigt men att inte äta känns inte så nyttigt det heller, man är ju faktiskt hungrig, men det märker man inte för den känslan har man trängt bort för att få fram alla "depp och se mig känslor" istället. 
Så känns det som att ingen ser en och uppskattar det man gör, bara tar en för givet typ. 
Man behöver lite extra kärlek liksom, men man är så seg och tråkig att ingen orkar ge en det. 
Haha, någon som förstår hur jag känner mig eller? 
Det jobbiga är ju att det bara kommer också, utan anledning. Men iaf bättre när det kommer på kvällen så kan man bara gå och lägga sig. Istället för att man ska vakna med det, då kan det förstöra en hel dag. Inte bra!


Ajaa, nu ska jag tvinga mig själv att borsta tänderna och bädda ner mig i sängen och använda mobilen som sänglampa eftersom i min familj verkar vi inte ha sådant, så ska jag läsa en sida i min bok innan jag tröttnar och tvnigar mig själv att somna istället så jag, förhoppningsvis, vaknar pigg och glad i morgon när jag ska till jobbet. 

Haha vet att inlägget kanske uppfattas lite depp, men är ju bara människa jag med. Alla har såna dagar ibland. Synd för er att jag har en blogg att skriva ut det på bara. 

Tack och godnatt!



Måste hämta min "skor" hos mamma och pappa!

25/8-11

Dagen började med frukost på Stålboms med Emma. Mycket mysigt!
Sen blev det en runda i stan, men hitta inget skoj. Eller hitta ett par ringar men var för snål för att köpa. 
Drog även till biblioteket, inte vart där på typ fyra år eller något, så var lite svårt att hitta. 
Men hittade ialla fall en bok så får hoppas den är bra även om det inte var de böckerna jag letade efter. 

Vid tolv började Emma jobba så då drog jag hem, spelade lite meninglösa spel på datorn medan jag väntade på att Tobbe skulle vakna. Då blev det mat och när han drog till jobbet blev det bakning av chokladbollar. 
Sen satte jag mig för att läsa boken jag lånat, kom inte så långt för vid fem drog jag till mamma. 
Då blev det promenad runt ätran, handling och kvällsmat. 

Kom hem för inte så längesedan och satte mig här, och nu kom Tobbe från jobbet och jag börjar bli hungrig igen. 
Hehe äter hela tiden känns det som, min magsäck blir aldrig nöjd och när den är det blir jag hungrig efter två timmar igen. Jobbigt!

Nu ska jag äta chokladbollar och se på film. 
Ha det fint!








Så här lyckliga är vi i våran familj!
Wilde springer runt och smyger på allt.
Därför får han inte vara med på bild, då skulle han bara äta upp oss.. ;)

24/8-11

Satt och kollade runt efter tips på bröllopsfrisyr för några veckor sedan, var ju på kusinens bröllop för två veckor sedan typ. Så gick jag in på Lindas sminkblogg, har ju sett innan att hon är väldigt duktig på sminkningar och håruppsättningar m.m. 
Då läste jag något om fjäderextensions, ni vet löshår, fast i fjädrar istället för hår. Tyckte det såg väldigt fint ut och lockades lite att prova det själv.
Trivs ju med mitt enga hår så löshår har aldrig lockat, men fjädrarna ska man ju bara ha någon av, som en slinga och det såg fint ut. 
Men jag tänkte att anledningen till att det såg så fint ut var för att hon är så duktig, allt hon gör ser fint ut liksom. Och sen kände jag inte för att gå till frisören och fixa det för dyra pengar osv så jag la tanken bakom mig. 

Så klickade jag in mig, helt ovetandes, på en annan blogg ikväll och såg dessa fjädrar igen (!), då kunde jag ju inte annat än att läsa lite mer om det. Och tydligen behöver man inte gå till frisören, utan gör det jättelätt hemma. Och man har dem precis som sitt egna hår, alltså kan både duscha, platta och föna dem, hur smidigt liksom?

Så nu är ju bara frågan, skulle jag passa i såna eller skulle det se skumt ut. Fast varför skulle det vara så fint på alla andra och fult på mig för? Dum tanke! 

Men en annan fråga jag då har, är det finast med någon rolig färg eller mer som hon på första bilden eller blanda lite typ? 
Och hur många ska man ha?

Så ja, jag önskar mig det i present när Wilde fyller år och får jag inte det då vill jag ha det när Tobbe fyller år en vecka senare! (Bästa tipset till dig Tobbe, hihi) Och ja, jag önskar mig det när dem fyller år. Både för att det är en hel evighet tills jag själv fyller och för att ingen av dem är speciellt bra på att önska sig något så jag hjälper dem på traven lite.
Och jaa, jag har planerat att fira min katt när den fyller år. Och jaa, jag har frågat honom vad han önskar sig.
Och jaa igen, jag tänker köpa paket till honom. Och jaa, han ska få tonfisk istället för tårta, för det gillar han. 
Min bebis. Och jaa, det blev många "och jaa" här nu. Men det bara blev så. 



Bilden från google.


Bilden från Lindas sminkblogg. Där jag såg dem först. 


Bild från foreverhair.se

23/8-11

Vet inte riktigt vad jag ska skriva. Massa tankar och känslor inom mig just nu. 

En del av mig själv känner att jag borde "ta tag i mitt liv", alltså komma fram till vad jag vill göra och leva efter det. Men har ingen aning vad jag vill.
Kanske plugga..? Fast är inte motiverad till att sätta mig i skolbänken igen. Kanske med en enskild kurs, men inte med mer än så. Tanken på att plugga på distans har slått mig, men hittar inget som verkar tillräckligt roligt och intressant för att jag ska känna att det är tillräckligt tilltalande. 
Samtidigt kan och vill jag inte lämna Falkenberg just nu, har ju lägenheten och Tobbe här och det känns för lockande för att stanna kvar. Och samtidigt trivs jag väldigt bra i Falkenberg igen, vet inte vart jag annars skulle ta vägen liksom. 

Och ska jag inte plugga, ja då får jag nog jobba istället. Men jobbet på Statoil räcker inte till så långt längre. Behöver mer att göra och mer pengar. Vet att chefen försöker fixa så mycket tider som möjligt. Men är ju bara 14 pass på en vecka. Svårt att få in fler tider för min del då. 

Har ju gått ett år sedan studenten, ett år känns okej att leva som jag gjort. Men nu känns det som att jag behöver mer. Fast samtidigt säger en annan del av mig att jag ska ta, i alla fall fram till jul, på mig att bara "ta hand om mig själv". Alltså jobba mina tider på Statoil, träna och bara slappa mig genom livet. För det fick mig att hitta mig själv lite mer. 
Men som sagt, pengarna (!), pengarna saknas. 

Känns inte heller som att jag kommer komma så långt och få göra något jag verkligen vill om jag inte studerar. Men vad ska jag söka för kurser och skolor, vet ju inte vart jag vill komma i mitt liv. Och känner inte för att plugga för pluggandets skull. 

Ångest och lite smått panik har kommit ifatt mig. 



Ungefär så vill jag göra nu, dra täcket över huvudet och hoppas drömma om vad jag vill med mitt liv.

**

Sitter och kollar runt lite. Hittade en blogg jag fastnade för direkt!
I denna blogg fanns även en mening, som jag verkligen fastnade för.

"Tänker vi någonsin på att allt det vi äger i nuet, kanske inte finns i våran ägo imorgon?"

bloggen: http://bissy.blogg.se
Helt klart värd att ge av sin tid! Bara att läsa och försöka förstå..


15/8-11

Hej! 
Saknat mig och mitt skrivande? Tror inte det va..?

Sitter just nu framför tv:n med en galen katt bredvid mig. Kollar inte så mycket på tv:n. Är reprisen från big brother så vet ju vad som händer så inte jättespännande och som sagt, en galen katt. Då hinner man inte se så mycket heller. Försöker lära honom att inte vara på bordet. men när jag tittar bort är han tillbaka igen. Sen nästa stund försöker han äta sig igenom påsen för att komma åt baconsnackset. Och sen upp på borden igen. 
Det verkar som att han passar på att göra sånt han inte får göra när Tobbe är hemma. Tex bada i vattenskålen.

"WIIILDEEE SLUTA SKVÄTTA I VATTNET", brukar det låta när Tobbe är hemma. Nu är han och jobbar och då låter det ungefär såhär;
"WIIILDE, SLUTA SKVÄTTA MASSA VATTEN, ANNARS BLIR TOBBE RAAAASAAANDEEE!" Och vips så sitter han i fönsret och äter blommor i stället (ja, Wilde alltså, inte Tobbe). Inne i trotsåldern eller?

Men nog om katten nu. 

Har inte hänt mycket idag, slappedag helt enkelt. Men skönt med såna med ibland även om det är lite tråkigt.

I morgon och på onsdag är det jobb som gäller, sen torsdag är det Stockholm med mamma. Myys!
Kommer hem på lördag och då blir det Göteborg med tjejorna. Eller ja, Jenny och Emelie i alla fall. Myys det också!
Tror Tobbe jobbar lördag. Annars hoppas jag han följer med till Göteborg. Får kolla med honom i morgon. 
Han ska i alla fall på kräftskiva i morgon, segt att jag inte kan följa med. Jobbar ju som sagt tisdag, slutar 22 sen börjar jag 6 på onsdag morgon så känns inte som en jättebra idé att dra på kräftskiva timmarna där emellan. hehe. 

Min bror har återvänt till Linköping nu. Så nu är hösten på väg verkar det som. Fast jag tycker det ska bli rätt skönt att komma in i rutiner och sånt igen så jag klagar inte. Ska ju upp och hälsa på honom senare i höst med, Melissa Horn spelar och jag ska dit! Myys det med!

Nu får jag nog vara tyst, känns som jag kan fortsätta skriva halva natten. Var skoj att skriva. Ska nog försöka bli bättre på att skriva texter igen. Längesen jag skrev något nu. Tobbe kanske kan ställa upp och läsa och kritisera..?

Hörs!





Herregud! Glömde ju säga att jag var på bröllop i helgen! Min kusin gifte sig. Massa fint var det. Kände deras lycka enda ner i fötterna! Hoppas jag med får vara så lycklig och ha så fin dag om några år! 
Kom fram två stycken på kvällen med och sa "jag utser din klänning till kvällens sötaste och finaste" och den andra sa "suttit och tittat på din klänning, verkligen jättefin!". Kändes ju inte helt fel att höra något sånt, speciellt inte eftersom jag trivdes väldigt bra i klänningen också. Har dock ingen bild, får fixa någon dag.

Hörs, igen!

RSS 2.0