19/04-11

Hej du!

Solit och fint idag och för typ första gången i år har jag faktiskt hunnit med att njuta av det.
Blev en runda till lägenheten med Emma för hon ville se hur den ser ut, sen drog vi till stranden där vi njöt i solen med en glass. Klockan blev två och Emma var tvungen att åka hem för att fira sin syster som fyller år.
Då drog jag till färgaffären för jag tänkte hämta tapeterna vi beställt, men den ena var lite skadad (eller vad man nu ska kalla det), så hon hade beställt en ny rulle som skulle komma i morgon ist så fick komma tillbaka då.
Då fortsatte jag min runda hem till mamma och pappa, men de jobbade ju. Men hittade brorsan liggandes på en filt i trägården. Så la mig bredvid och pratade en stund, sen sa jag "skulle ju nästan kunna so..." och där somnade vi båda två, vakna en timma senare av att vi trodde en fågel skulle anfalla oss. Då drog jag hem för nu ska jag snart och träna.
Efter träning blir det att träffa Stina, tror hon ville se lägenheten hon med, sen blir det nog film eller något. Hon har ju lov nu. Längesen man träffa henne, så ska bli riktigt skoj! 

Tobbe är i Italien med jobbet nu, kommer hem torsdag. Så jag hoppas på sol i morgon också så kanske jag hinner få lite fin färg tills han kommer hem igen.

Och nu ska jag gå och byta om, för snart kommer mamma och hämtar mig. Hörs!




17/4-11

Halloj!
Dagen har tillbringats i lägenheten. Skruvade ihop alla skåp till köket igår förutom det stora för jag kunde inte göra det själv. Så det gjorde jag och Tobbe idag. Fast han skulle lägga golv samtidigt så blev lite jobbigt typ.
Eller egentligen gick det jättebra att fixa skåpet själv, bara det att det var alldeles för stort för att man skulle orka vända på det egentligen. Och efter en stund, när det inte sammarbetade med mig, så blev jag så arg på det att jag hade lust att kasta ut det genom balkongen. Men det sa Tobbe att jag inte fick göra, så då hjälpte han mig lite och då lugnade jag ner mig igen.
Sen när skåpet var klart så kollade jag så att allt gick rätt till när Tobbe la golv, eller ja, egentligen satt jag nog mest där och tittade på för jag vet inte hur man lägger golv. Men någon måste ju kolla så att stolen inte brakar sönder, eller hur? ;)

I morgon ska vi väl dit igen, lägga klart golvet. För om typ två veckor flyttar vi in, känns inte riktigt som att man kan bo där när man är där nu och det står massa skåp och kylskåp och andra köksgrejer mitt i vardagsrummet. Menmen, vi får väl banta de första dagarna om köket inte är klart och så får vi dygna om vi inte har fått plats att ta in sängen. Och sen får vi gå in till grannen för att duscha osv. Allt löser ju sig ;)

Nu ska jag sova, tänkte jag skrivit, men tror faktiskt det blir att vara vaken en stund till. Men det märker ju inte du, så godnatt!


Packning!

Vi kan kalla det teamwork.
Wilde och jag packar ner saker i köket idag. 
Eller okej, jag packar och han kollar så det går rätt till. 
Vi har iaf delat upp uppgifterna fint mellan oss, jag tar fram allt som ska packas. Tar fram tidningar att packa i. Fixar låda att lägga allt i och sen är det bara att slå in allt, lägga i låda och vara glad. Sen börjar man om från början igen. 
Wildes uppgifter är, kolla så jag gör rätt. Se till så att tidningarna inte tar slut. Kolla efter så hans gräs fortfarande är kvar. Äta lite gräs. Kolla så jag diskat allt i diskhon. Lukta på en ölflaska som tydligen stod bakom diskstället. Kolla så inte spisen är varm eftersom vi lägger tidningarna där. Sen bråka lite med stolsdynan. 
Tror bestämmt att Wilde har det jobbigast, för när vi satte oss för att äta så somnade han. Själv känner jag mig knappt trött alls. 
Stackars lille kise, jobbigt att flytta ;)


Helt utslagen ;)


Mindre utslagen ;)

Bra dag!

Halloj!

Idag har varit en bra dag, eller okej, har inte hänt något speciellt roligt och så som man kanske tänker om man säger att det har varit en bra dag. Men jag har fått mycket gjort iaf, och det är ju alltid bra!
Gick upp vid 8 typ, gjorde mig iordning, åt frallor som Tobbe köpte på vägen hem från jobbet. Eller hur man nu ska kalla det, ligger ju inte precis på vägen hem, men i vilket fall som helst var de färska och goda. Precis så som frallor ska vara. Så tack Tobbe! 
Sen vid 10 typ så åkte jag till lägenheten. Började pilla lite med väggen där spisen och vårat kakel ska sitta så det kan sätta sig bra. (Jobbigt att förklara). 
Så när jag kände mig klar med det så var det bara att påbörja slipandet på väggen i vardagsrummet. Gjorde typ hälften, eller inte riktigt men nästan, sen blev jag hungrig och drog hem för att hinna laga mat och äta med Tobbe innan han skulle till jobbet. 
Efter mat blev det att städa badrummet, dammsuga lägenheten, diska all disk, duscha blomman (den var dammig och vissen, men nu mår den mycket bättre, dock blev Wilde sur när jag tog "hans" blomma, hehe). 
Liksom när vi har den nya lägenheten så glömmer man bort denna gamla, man låter disken stå och dammsugan vara, för man är mer där borta och renoverar. Så kändes nödvändigt att ta tag i det idag. 
När det var fint här åkte jag tillbaka till lägenhet nummer 2 där det blev att slipa färdigt. Och när klockan blev halv 7 typ åkte jag till Ica för att köpa något att äta ikväll och chips. Hehe, kände jag var värd det idag ;)

Så sammalagt har jag väl slipat 4-5 timmar något, känns i armar och händer kan jag lova. Hoppas bara att det syns på väggen i morgon också så man slipper börja om från början. 

Nu ska jag tydligen ut på promenad med Madde, så hörs!


Glad Johanna

Lägenheten är våran!

Hejhej!
Har hänt en hel del sen jag skrev sist. 
Blev banken i torsdags, skrev på lite papper osv. Sen fredag blev det att åka till lägenheten, leta efter tvättstugan, förrådet, soprummet och kolla så att allt i lägenheten såg fint ut. När vi godkänt den så tog vi oss till banken. vuxenpoäng om man är där innan pensionärerna, och självklart var vi ju det! Ska man samla vuxenpoäng är det lika bra att gå fullt ut ;)
Sen var vi klara på banken och lägenheten var då våran! Så blev det att ta sig dit, börja riva kök och hålla på. Såg ju ut som att tredje världskriget brutit ut just i våran lägenhet. Men blir nog fint när det nya köket kommer på plats. Dock är det försenat, men det är bara att gilla läget ändå. 
Och idag tar jag "en ledig dag" från att renovera. Fanns inte jättemycket jag kunde göra ensam där borta idag. Behövde köpa lite saker och så innan vi kunde fortsätta så får väl fixa det i morgon kanske innan jag ska jobba. 
Även om det ser ut som tredje världskriget där borta och vi är grannar med miljoner pensionärer så känns det väldigt bra ändå. Har planerat att vi ska bli bästa vänner med grannarna, så blir vi bjudna på fika varje dag ;)
Kommer bli så fint när det är klart och vi får bo där. Längtar! 

(Har tagit lite bilder, men kameran är kvar där borta så visar annan dag)

Inte våran, men likadan. Bilden är från hemnet.se

RSS 2.0