Göteborg!

Va i Göteborg igår och träffade min Töönt, hon var saknad så det var riktigt skoj! 
Vi sprang först runt med hennes vän Fia och letade förlovningspresent till Jessas syster. Köpte fyra jättefina kuddar, som det säkert tog oss 45 minuter att slå in mitt inne på indiska. Spännande äventyr ;). Sen köpte vi även lite andra småsaker till också utöver det. Blir nog bra tror jag. Efter det drog Fia vidare hemåt och så men Tönt och jag fortsatte genom staden. Provande nog varenda tröja inne på Carlings men jag hittade bara en som satt riktigt bra, nått fel på min överkropp? ;)
Sen när vi var inne på HM så började det tjuta jättehögt, typ som ett brandlarm. Men det var ingen fara, var bara en som hade gått i en dörr från fel håll. Jag förstod inte riktigt hur man kan gå genom en dörr på fel håll, borde man inte kunna gå åt båda hållen liksom annars känns det som en mycket onödig dörr. Men det bästa av allt var ju iaf att det varken var jag eller Jessa som startade tjutandet. 
Sen när vi kände oss klara i stan så drog vi till hemköp, köpte lite bröd, juice och skagenröra. Drog vidare till en godisaffär och sen ner till hamnen och hade lite picknick. Det var riktigt mysigt. Älskar picknick! Speciellt på så fina ställen som det var där nere vid vattnet. 
Sen åkte man tåget hem igen. Då kom Frida efter en stund, så tog vi en runda på inlinsen. Först bort till tullbron för att träffa Tobbes kompisar, men de ville ha öl och pizza så vi åkte vidare bort mot stranden. Sen hem till Tobbe och sen hem till Frida. När jag lämnat av Frida hos sig tog jag alla backar ner igen och åkte hem. Väl hemma satte jag mig och åt lite halvgammal vattenmelon och när Tobbe kom hem smakade vi på muffins vi köpt. Rätt goda faktiskt. 
Och sen gick jag och la mig för att sova, och nu sitter jag här ute på balkongen. Dricker lite juice och har precis fått upp lite värme, frös när jag vakna för typ första gången på någon månad. 
Vad som händer idag vet jag inte, får se. Hörs!




Blääh

Då har man jobbat klart för denna helgen då. Morgonpassen är lite sega får jag säga. Kanske bättre på lördagar som det är nästa vecka. Får väl se. 
Har för övrigt ett hål i handen, för råkade trycka min hand mot duschskrapan i morse. Och förresten är det Tobbes fel, för hade inte han stått på den när han försökte använda den någon gång så hade den vart hel och då hade den inte gått in i min hand! Fast blöder ju inte, så det är lugnt. ;D
Har precis ätit lite bakpotatis, typ det enda som går att tillaga i köket just nu, rören är lite dåliga så står disk överallt ;). 
Gick och la mig en stund innan för att vila lite, så när jag låg och vänta på att somna tänkte jag tanken att jag nästan aldrig har ont i huvudet och vad det är som gör att man får det..? Sen vaknar jag en och en halv timma senare och vet du vad? Jo självklart har jag huvudvärk! Hur stor är chansen liksom? 
Så tänkte jag att jag kunde dricka bort den med lite vatten, så ska jag hämta min flaska i kylen, men smart som jag är har jag ju lagt den i frysen för att den ska bli kallare snabbare. Men eftersom jag sovit i nästan två timmar vid det laget är den stelfrusen! Men det löste sig. Så nu har jag inte så ont i huvudet längre, bra det. 
Hörs!



Vad är det som finns i mörkret egentligen?

Är det bara jag, eller är det fler som känner så?
Att ena dagen och kvällen känns det skönt att vara helt ensam, man kan titta på vilket program på tv man vill, man kan göra vad man vill, sova när man vill osv. Sen nästa kväll, enbart 24 timmar senare, då sitter man och tycker det är fruktansvärt obehagligt. Man tittar sig runt omkring minst tjugo gånger i minuten för att vara hundra procent säker på att det verkligen inte är någon annan i huset än en själv. Man känner sig övervakad och som att någon inte släpper blicken från en i en endaste sekund. Den eller de ser varje liten rörelse man gör, varenda litet andetag man tar. 
Så känns det just nu för mig. Sitter och skrämmer upp mig själv med tankar om att det är någon på balkongen, eller kanske har den förflyttat sig in i sovrummet nu och sitter där i sängen och väntar på mig när jag nu snart ska gå och bädda ner mig under täcket. Jag känner mig som en mörkrädd liten femåring igen, jag som aldrig har varit mörkrädd förr! Jag var alltid den som fick följa mina kompisar hem, för jag var den enda som klarade av att gå i mörkret själv utan att bli vettskrämd. Och ändå sitter jag nu här, rädd för vad som döljer sig i mörkret. 
Skärpning Johanna! Det är ingenting och skulle det vara något så får du ta det då! 
Nu ska jag iaf tvinga mig själv att sluta äta Ahlgrens bilar och istället borsta tänderna och titta på en film tills jag somnar. Godnatt! 




Inlines

Sitter just nu och chillar lite i soffan, eller försöker återfå normal kroppstemperatur kanske man ska kalla det. 
Har vart ute och åkt inlines en runda nu på förmiddagen, riktigt varmt var det men härligt! Inlines känns som bra träning, det känns ju knappt att man tränar för det är skoj på samma gång men när man väl kommer hem och sätter sig ner känner man hur det bultar i hela benen av trötthet. Det är sån träning jag gillar! ;)
Det som är lite synd med att inte bo på Tröingeberg längre är att man missar alla de "hemska" backarna på vägen hem efter en runda, gillade känslan av att knappt orka åka hem efter man åkt upp för alla backar. (För dig som inte vet det så har mina föräldrar valt att bosätta sig högst uppe på ett berg, vid namn Tröingeberg. Så vart man än skulle var det neråt på vägen dit och uppförsbackar som inte var att leka med på hemvägen. Trodde aldrig att man skulle säga att man sakna dem). 
Men nu sitter jag och väntar på att Tobbe ska vakna, han jobbade ju natten inatt, så sen får jag väl se vart resten av dagen för mig. Snackade lite lätt igår om att äta kräftor idag, men vet inte om det blir så eller något annat. 
Nu blev jag akut törstig så ska hämta vatten, hörs! 





Livet och jag..

Sitter här i min ensamhet och är lite småledsen inom mig. Anledningen till detta är för jag precis började tänka på livet. Fick med Anton lite på mina tankar också. 
Vad gör man egentligen med sitt liv..? 
Allt började med att jag fick tanken att jag ville ut och resa. Kom fram till att jag bara har vart utomlands, då räknar jag inte med Tyskland och Danmark, två gånger i hela mitt liv. Jag är nitton år och har vart i Grekland en gång för tio år sedan och i Spanien en gång för så många år sedan att jag varken minns något från det eller hur gammal jag var. Det enda jag minns från min Spanienresa var att jag sprang i hotellkorridorerna fram och tillbaka för att komma från vårat rum till farmor och farfars. 
Efter det har livet tagit en paus, bortsett från flyttarna i Båstad och när jag träffade Tobbe. Visst vet jag att man inte behöver resa för att känna att man lever, men att sitta i Falkenberg dag ut och dag in utan något nytt som händer är inte speciellt spännande längre.
Tolka mig på rätt sätt nu, för efter mina tre år i Båstad har jag lärt mig att trivas bra i Falkenberg. Har lärt mig att se att det är en fin liten stad vi lever i, den är fin att växa upp i osv. Och självklart har jag nu ännu lättare att trivas när jag har Tobbe här, trivs varje sekund med honom och älskar känslan av att kunna kalla hans lägenhet för mitt hem. Och jag skulle verkligen inte byta ut det mot något annat liv i hela världen, det är inte det jag försöker säga! 
Utan det jag försöker säga är att jag just nu behöver något nytt, kanske en liten resa eller en ny lägenhet. Jag vet att jag är svår på det sättet, för jag har lätt för att tröttna och "tappa intresset för livet". Dock behövs det bara små saker för att rätta till det igen, minsta lilla kan få mig att trivas och älska allt vad livet har att ge. 
En säker sak som får mig att älska livet, vare sig jag sitter hemma eller är ute är i alla fall min Tobbe. Utan honom skulle det vara ett stort tomt hål inom mig. Han är den jag vill ha vid min sida hela livet ut.

Sol och härligt

Godmorgon!
Vakna vid 9 idag, har kommit in i att vakna runt 9 av mig själv varje morgon och vara pigg och glad då. Så då går jag upp och äter lite, sen har man hela dagen framför sig. Härligt. 
När jag vakna idag var det molnigt och blåsigt och tråkigt, tänkte att detta kommer bli en lång dag med inte mycket alls att göra. Men efter lite mat, ungefär lagom tills att jag tänkte gå och ta en dusch och göra mig klar så kom solen fram. Så nu sitter jag ute på ett gammalt övergivet täcke på balkongen och solar. Måste få bort de vita strecken från bikinin. Så det är dagens projekt tänkte jag.
Blåsten är fortfarande kvar lite, så det är inte så jobbigt varmt utan rätt behagligt. 
Tänkte försöka få med Tobbe på picknick ikväll med, måste bara se så han inte har andra planer framför sig. 
Har börjat läsa en bok igår med, hade glömt bort hur härligt det faktiskt är att läsa en riktigt bra bok. Den heter Fråga Alice - En sann historia. Och som namnet säger är det en sann historia och handlar om en tjej som blir lurad till att testa droger och efter det är hon fast. Hon beslutar sig att sluta några gånger men det går aldrig som hon planerat. Hon rymmer hemifrån och träffar massa "vänner" på vägen osv. Boken är skriven från en tjejs dagbok, en riktigt bra och intressant bok får jag säga. Klart värd att läsa, speciellt om man gillar verklighetsbaserade böcker. 
Men nu ska jag nog läsa lite till, hörs! 




Rubriker är jobbigt..

Winnerbäck var kärlek både första och andra gången! Men nu får vi nog lugna ner oss med honom för ett litet tag framöver. Skulle ju dock vart nice och sett honom både i Stockholm och i Linköping, men han har redan spelat i Linköping och Stockholm har jag inte riktigt råd med. Men jag över lever nog. 

Mamma och pappa åkte till Kroatien idag, ska vara borta en vecka. Hoppas de får det riktigt bra där! Själv märker jag ju inte så mycket av att de är borta eftersom jag är hos Tobbe hela tiden. Jobbade mitt första öppningspass i går, gick fint men var rätt lite folk så tiden gick lite segt. Gillar nog bättre kvällarna. Men kanske blir mer människor nästa vecka ist. 
Nu har jag precis tjuvat några spotify listor av Tobbe, det tycker jag att jag kunde vara värd när jag dammsög lägenheten innan, speciellt med den dammsugaren. Typ om man skulle slicka rent hela lägenheten med tungan skulle det bli både renare och gå snabbare än med den dammsugaren ;). 





Winnerbäck!

Winnerbäck idag! 
Han är ju kärlek, så det kommer bli underbart! 
Sen på fredag blir det Winnerbäck i Göteborg med, kärlek där också! 

Hoppas på sol och värme i morgon med, för då blir det stranden och bättre på det bruna och leta småfisk i vattnet. Eller vad nu du brukar roa dig med när du badar. 

Blev stranden med Frida, Elin och Sara idag. Sen lite godis och film ikväll och nu kom jag hem för ett tag sedan och nu funderar jag på att gå och lägga mig för min mage gör mer ont än mitt under ett pmsutbrott. Illa! Och nej, jag lider inte av pms just nu.

Så godnatt! 


Från bryggan på stranden.

RSS 2.0